Formo konceptet e duhura

Ky kurs ju formon konceptet koduese bashkekohore nepermjet gjuhes C,
duke krijuar bazat per kodues me te ardhme te suksesshme.

Apliko

Informacione rreth kursit

Pas cdo klikimi te mouse-it ekziston nje program kompjuterik qe i ben gjerat te ndodhin. Ky kurs prezanton instruksionet baze te programimit dhe ju meson se si te shkruani programe te dobishme dhe argetuese duke perdorur gjuhen C.

Aftesia per te programuar eshte gjithnje e me e rendesishme, nese keni synime te arrini nje karriere ne zhvillimin e programeve si dhe ne shume fusha te tjera.

Njohurite e ketij kursi ju mundesojne specializimin e njohurive prezantuese/baze te kodimit nepermjet gjuhes C, por qe mund te shtrihen ne cdo gjuhe tjeter qe deshironi apo duhet te mesoni/perdorni.

Ky kurs eshte i dobishem kryesisht per studentet e vitit te pare ne universitetit (deget informatike, tik, imi, inxhinieri informatike, inxhinieri elektronike, inxhinieri telekomunikacioni, informatike ekonomike, informatike biznesi, etj) dhe studentet e shkollave te mesme qe duan te mesojne si te programojne.

Ne kete kurs studentet mesojne si te zhvillojne algoritme, si te lexojne kod dhe si te kuptojne sesi konceptet e programimit shprehin algoritmin.

Kursi nderthur vazhdimisht studimin teorik te mbeshtetur ne literature bashkekohore te mirepunuar ne gjuhen shqipe me ushtrimin praktik te njohurive (demonstrim/laborator).

Menyra e te shpjeguarit dhe emocionet qe falin mesimi i gjerave te reja, kapercimi me sukses i sfidave koduese, ambjenti i ngrohte, shoqeria e mire, etj, bejne qe tek studentet tane te lindin ndjesi te mira, cka e ben kohen e kaluar se bashku goxha te kendshme dhe produktive.

seanca

ore

seanca cdo jave

programe

Lista e temave te mesimeve te kursit

1. Njohje me koncepte fillestare te gjuhes C

2. Njohuri te programeve elementare

3. Manipulimi i te dhenave

4. Instruksionet perzgjidhes

5. Instruksionet perserites

6. Funksionet

7. Shenjuesit

8. Vektoret

9. Strukturat

10. Skedaret

Aftesite

qe perfitojne studentet me se shumti

  • Projektimi i programeve
  • Zhvillimi i programeve
  • Testimi i programeve