HardSoft

qendra e trajnimeve ne teknologjite e informacionit

Misioni yne

Zhvillimi i trajnimeve IT

Te ofrojme trajnime me cilesi te larte qe i pergjigjen nevojave te punedhenesve dhe individeve.

Zhvillimi i literaturave IT

Te mundesojme burime literature bashkekohore per studentet qe studiojne ne programet e shkencave kompjuterike dhe profesionistet e fushes.

Rritja e komunitetit IT

Te maksimizojme potencialin e komunitetit te IT per sukses ne perdorimin dhe zhvillimin e teknologjise.

Kurset Tona

Meso gjithcka qe duhet te dish!

PYETJET E SHPESHTA

HardSoft eshte qender trajnimi ne teknologjite e informacionit, e ngritur per te mbeshtetur komunitetin e IT, duke ndihmuar studentet dhe profesionistet e fushes te aftesohen dhe certifikohen ne teknologji.

HardSoft eshte themeluar ne vitin 2013. Si qender trajnimesh vepron prej muajit prill te vitit 2014. Nder vite ne HardSoft jane formuar mbi 5000 profesioniste te fushes, te cilet sot na perfaqesojne me role kyce ne kompanite me prestigjoze brenda dhe jashte vendit.

Personat me moshe mbi 16 vjec, me nje pasion per teknologjine, kompjuterat, rregullimin e gjerave qe nuk funksionojne sic pritet, te gatshem te ndihmojne te tjeret dhe pergjithesisht mendjet kureshtare bejne mire ne kurset tona. Ne mirepresim te gjithe te interesuarit per te zhvilluar karriere ne boten e teknologjise, duke perfshire gjimnaziste, studente te shkolles se larte, te diplomuar, ashtu si edhe profesioniste te fushes.

HardSoft eshte qender e licencuar nepermjet agjencive rregulluatore te shtetit, por nuk eshte nje institucion akademik i akredituar (te tille jane kryesisht institucionet e arsimit, si psh: shkollat dhe universitetet).

Ambjentet e HardSoft ndodhen ne adresen: rruga "Qemal Stafa", godina 2, hyrja 3, njesia 17, Tirane (ngjitur me Prokurorine e Pergjithshme, tek 9-katshet, ne qender). Ju mund te klikoni ketu per te marre udhezime orientuese te vendndodhjes tone.

Mund te shfletoni kurset qe zhvillohen ne HardSoft duke klikuar ketu.

Kohezgjatja e kurseve varjon ne varesi te llojit te kursit nga 4 deri ne 10 jave. Ne secilin kurs zhvillohen 3 seanca cdo jave, cdonjera me kohezgjatje 2.5 ore.

Kurset qe zhvillohen ne HardSoft jane projektuar me kujdes. Permbajtja e kurseve eshte percaktuar ne konsultim me literaturat me te suksesshme dhe hapat bashkekohore te zhvillimit te teknologjise nga kompanite lidere ne rang global. Kjo permbajtje ka objektiv te reflektoje thjeshtesi, qartesi dhe kulture te plote te koncepteve qe studiohen.

Per cdo kurs qe zhvillohet plani mesimore eshte pasuruar me material ne gjuhen shqipe te prodhuar posacerisht per te. Studentet tane fitojne hyrje ne kete bibloteke te vecante elektronike, e cila shoqeron te gjithe procesin e studimit.

Mesimi zhvillohet duke sqaruar teorikisht dhe praktikisht te gjithe konceptet deri ne detaje. Gjate seances behet demonstrim/ilustrim praktik per cdo shembull. Cdo mesim qe studiohet shoqerohet me sfida qe duhet te zgjidhen nga studentet gjate seances si dhe ne formen e "detyrave te shtepise", per te cilat kryhet nje proces vleresimi me pike. Perafrimi yne tenton te formoje frymen e gjeniut tek secili nga studentet, ashtu si edhe te tregoje forcen e grupit ne kapercimin e sfidave.

Kurset kane tarifa te ndryshme, ne varesi te permbajtjes dhe kohezgjatjes. Ju duhet te shfletoni faqet pershkruese te kurseve mbi te cilet keni interesa per te zbuluar detaje mbi tarifat. Pagesat kryhen nepermjet derdhjes/transfertave bankare, te plota ose duke shfrytezuar marreveshjet per pagesat me keste.

Ne kurse te ndryshme studentet mund te marrin njohuri dhe aftesohen me koncepte te niveleve te ndryshme, duke nisur nga niveli fillestare dhe u plotesuar deri ne nivel profesionisti. Shume nga kurset certifikohen nga kompanite qe zhvillojne teknologjine perkates, si per shembull Microsoft, Oracle, etj. Permbajtja e kurseve perkon me kulturen e nevojshme per te hedhur baza te forta, arritur formim te plote prej profesionisti, si dhe kaluar me sukses sfida te tilla si testimet per marrje certifikatesh apo intervista punesimi.

Mund te shfletoni kurset qe zhvillohen ne HardSoft duke klikuar ketu. Ne faqet specifike te kurseve ka dritare per te aplikuar per pjesmarrje. Ju duhet te plotesoni formen dhe prisni per kontakt nga stafi. Procesi i regjistrimit vijon me takim ne ambjentet e kursit, ku mund te sqaroheni me detaje per gjithe procesin.

Orari i kurseve zakonisht percaktohet mbasi behen takimet me studentet qe aplikojne per te ndjekur kursin. Cdo student deklaron oraret e tij te mundshme. Orari i kursit percaktohet duke marre parasysh edhe preferencat e studenteve. Zakonisht grupet formohen ne 3 orare te ndryshme gjate dites:

  • 10:00 - 12:30
  • 14:30 - 17:00
  • 18:00 - 20:30

Keto orare mund te percaktohen te kombinuar ose te njejte per te tre seancat qe kryhen gjate javes. Ditet qe percaktohen per ndjekjen e kursit mundesojne diference rreth 48 ore per dy seanca te njepasnjeshme, per shembull, e hene, e merkure dhe e premte, apo e marte, e enjte dhe e shtune. Orari percaktohet ne fillim te kursit dhe qendron i njejte gjate gjithe zhvillimit te tij, duke bere perjashtim per kushte te vecanta qe mund te formohen dhe kerkojne ndryshimin e tij. Ndryshimet e orarit behen duke marre pelqimin e pjesmarresve.

Kurset shoqerohen me certifikate per studentet qe e kryejne te plote pjesmarrjen e tyre. Politika e certifikimit bazohet ne merite. Studentet mund te marrin certifikate pjesmarrjeje ose certifikate me pike. Certifikata e pjesmarrjes ka kriter pjesmarrjen e studenteve me kohe te plote ne te pakten 87.5% te seancave te kursit. Certifikata me pike, krahas kushtit te certifikates se pjesmarrjes kerkon angazhimin me sukses ne zgjidhjen e te pakten 51% te sfidave/detyrave qe jepen per studentet gjate kursit.

Dergo nje mesazh